Høstprogrammet på Rommen Scene

Kjære publikum!

Velkommen til en spennende høst på Rommen Scene og Nedre Fossum gård. Dette er faktisk en av de mest innholdsrike sesongene i scenens historie!

Vi sparker i gang med urpremiere på Tante Ulrikkes vei av Zeshan Shakar. Det er stas at nettopp dette stykket kommer til Stovner og blir det første stykket i regi av Det Norske Teatret som har urpremiere på Rommen Scene. Vi er glade over at vi kan samarbeidet med et av Norges største teater for å tilby teater på det høyeste nivå i Groruddalen.

Av mer å by på har vi også i år barnesøndager, konserter, danseforestillinger, teater og filmklubb - i høst også med barnefilmer og matinefremvisninger.

Videre vil vi trekke frem samarbeidet med Oslo World Festival og arrangementet Oslo World UNG - for og av ungdom. Panta Rei Danseteater kommer med forestillingen Make Me Dance og gratis danseworkshop for barn. Vi får besøk av ekte russisk ballett med dansere fra Moscow Art Ballet Theatre og også i år inntar Vestli- baserte Surreol Crew scenen med et forrykende danseshow.

Vi er veldig takknemlige og stolte over alle som samarbeider om vårt flotte kulturprogram og vil spesielt takke den sterke frivilligheten i Stovner bydel og alle arrangement i regi av dem. Takk til alle som kommer på forestillinger og konserter og takk til alle som bruker Rommen Scene og Nedre Fossum Gård.

Velkommen og god fornøyelse!

Rommen Scene - h2019 - KUN PROGRAM.jpg

Desse kommer på Urban art attack for kids til helga!

Rommen urban art attack.jpg

Vi feirar den urbane kunsten, med barna i fokus!

Barna får jobbe med dei ulike elementa innanfor hiphop og urban kunst – i lag med nokon av dei alle dyktigaste utøvarane frå street-kulturen. Det blir collage art med Fru Bugge, dans med Marcus, DJ`ing og beatboxing med Beatur, og arbeid med rap og tekst med Pats.

Målet er å strekke seg, utvikle seg, prøve noko nytt, lære, dele og utfordre seg sjølv. Til slutt blir alt sett saman i ei uformell og spennande visning.

Marcus Andreassen har drive aktivt med Breaking siden 1997, og er kåra til noregsmeister tre gonger. Han deltek på mange konkurransar i utlandet, både som utøvar og dommar. Han har også gjort mykje innan show, TV, og teater. Han har også undervist i dans på Kunsthøgskolen i Oslo og Noregs Idrettshøgskole.

Pats er eit av dei aller største namna innan rap, har vunne fleire prisar. Han har gitt ut musikk regelmessig og samarbeida med mellom andre Tuva Syvertsen (Valkyrien Allstars), Klish, RSP og Big Daddy Karsten. Pats er også ein av folka bak plateselskapet og musikkollektivet Head Quarters.

Fru Bugge er ein kunstnar som blandar collage og røff målarteknikk, og er eit av dei friskaste tilskota på den urbane kunstscenen.  

Beatur er DJ og Beatboxer. Han har samarbeida med artistar som Björk, og har vore oppvarmar for 50 cent og Fatboy Slim. I løpet av dei siste ti åra har han vore på tv og scener over heile Europa. I Noreg har han mellom anna gjort ting for Det Norske Teatret, Nationaltheatret og Operaen.

Laurdag 4. mai kl. 11-16 på Rommen Scene.

Pris: Kr 50 for deltakarar, NB: avgrensa med plassar. Open gratis visning for foreldre/andre interesserte laurdag kl. 15–16.

Don Martin presenterer: Ny norsk  

Don+martin+presentrar.jpg

Don Martin presenterer: Ny norsk  

Don Martin presenterer stemmer han likar. Ein kveld der folk som skriv snakkar. Ein kveld med dikt, historier, tekstar, låtar og samtalar.  
   
Don Martin er ein norsk rappar, radioprogramleiar og tekstforfattar frå Oslo aust. Han blir rekna som ein av pionerane i norsk hiphop, og var med i den første norskspråklege hiphop-gruppa Gatas Parlament. Seinare har Don Martin markert seg som soloartist.  

Kveldens gjester er: 

Sarah Zahid debuterte med diktsamlinga  La oss aldri glemme hvor godt det er å leve  i 2018.

Sarah Zahid debuterte med diktsamlinga La oss aldri glemme hvor godt det er å leve i 2018.

SARAH ZAHID  

Sarah Zahid (f.1996) frå Holmlia er student og samfunnsdebattant. Ho debuterte med diktsamlinga «La oss aldri glemme hvor godt det er å leve» på Flamme forlag i 2018.  

Aftenposten skriv i si melding av «La oss aldri glemme hvor godt det er å leve»:  

Det stråler av livsglede i dikt med handlingen lagt til blokkleiligheter fulle av kusiner og fettere. Helt uanstrengt kan Zahid blande slike kaotiske miljøskildringer med en universiell undring over livsvilkårene:   

hvem holder oppe  

den grå blokka  

bak biblioteket  

som blir blå  

i mørketida  

og rommer søvnløse åtteåringer  

under Bro, bro, brille, stressa  

taxisjåfører og høylytte onkler  

Bollywood-musikken som dundrer i stua  

lukten av varm chapati bønnerop og  

støyen av skjeggete brødre som skylder hverandre penger (…)  

Sarah Zahid er aller best når hun leker med kulturelle stereotypier i slagferdige onelinere av typen «du er ganske følsom / til å være fra østkanten». Og denne setningen er til alle som måtte betvile at innvandrere kan være ganske så rotnorske: «Sommerferie i Pakistan er ikke ment for oss nordmenn / heten erfremmed og vond».  

AON RAZA NAQVI  

Aon Raza Naqvi er blant anna redaktør, journalist og programleiar.

Aon Raza Naqvi er blant anna redaktør, journalist og programleiar.

Aon Raza Naqvi (f.1989) er journalist, tekstforfattar, artist og kreatør. Aon bur i Oslo, kjem frå Larvik og har jobba som journalist for ulike norske media. Han har blant anna vore redaktør i ungdomsmagasinet UMAG og programleiar i NRK P3 sitt TV-program «BroShow». Han var også med på å starte det kreative kollektivet B.A.W.S. Aon er redaktør for boka «Third Culture Kids - å vokse opp mellom kultur» som kjem ut på Gyldendal forlag våren 2019. 

«Tekstforfatteren i meg ble født som et resultat av rapperen i meg.”

ZESHAN SHAKAR  

Zeshan Shakar (f.1982) er oppvaksen på Stovner. Han er utdanna statsvitar og har også økonomiutdanning frå BI. Zeshan har arbeidd i ulike departement og direktorat, og no på Oslo rådhus. Han debuterte hausten 2017 med romanen Tante Ulrikkes vei. Boka er seld i over 90.000 eksemplar og var ei av dei mest selde bøkene i Noreg i 2018. Zeshan fekk Tarjei Vesaas’ debutantpris for boka. I juni 2019 har «Tante Ulrikkes vei» premiere på Det Norske Teatret på Rommen Scene.  

Zeshan Shakar er oppvaksen på Stovner, og boka hans  Tante Ulrikkes vei  har seld i over 90.000 eksemplarer. Foto: Julie Pike

Zeshan Shakar er oppvaksen på Stovner, og boka hans Tante Ulrikkes vei har seld i over 90.000 eksemplarer. Foto: Julie Pike

«Kanskje høstens viktigste bok» Dagbladet  

«Zeshan Shakar plasserer seg helt sentralt på det skjønnlitterære kartet som heter aktuell norsk samtidsprosa med denne rå og varme debutromanen» VG     

«[boka] treffer som et godt plassert knyttneveslag» Aftenposten