Don Martin presenterer: Ny norsk  

Don+martin+presentrar.jpg

Don Martin presenterer: Ny norsk  

Don Martin presenterer stemmer han likar. Ein kveld der folk som skriv snakkar. Ein kveld med dikt, historier, tekstar, låtar og samtalar.  
   
Don Martin er ein norsk rappar, radioprogramleiar og tekstforfattar frå Oslo aust. Han blir rekna som ein av pionerane i norsk hiphop, og var med i den første norskspråklege hiphop-gruppa Gatas Parlament. Seinare har Don Martin markert seg som soloartist.  

Kveldens gjester er: 

Sarah Zahid debuterte med diktsamlinga  La oss aldri glemme hvor godt det er å leve  i 2018.

Sarah Zahid debuterte med diktsamlinga La oss aldri glemme hvor godt det er å leve i 2018.

SARAH ZAHID  

Sarah Zahid (f.1996) frå Holmlia er student og samfunnsdebattant. Ho debuterte med diktsamlinga «La oss aldri glemme hvor godt det er å leve» på Flamme forlag i 2018.  

Aftenposten skriv i si melding av «La oss aldri glemme hvor godt det er å leve»:  

Det stråler av livsglede i dikt med handlingen lagt til blokkleiligheter fulle av kusiner og fettere. Helt uanstrengt kan Zahid blande slike kaotiske miljøskildringer med en universiell undring over livsvilkårene:   

hvem holder oppe  

den grå blokka  

bak biblioteket  

som blir blå  

i mørketida  

og rommer søvnløse åtteåringer  

under Bro, bro, brille, stressa  

taxisjåfører og høylytte onkler  

Bollywood-musikken som dundrer i stua  

lukten av varm chapati bønnerop og  

støyen av skjeggete brødre som skylder hverandre penger (…)  

Sarah Zahid er aller best når hun leker med kulturelle stereotypier i slagferdige onelinere av typen «du er ganske følsom / til å være fra østkanten». Og denne setningen er til alle som måtte betvile at innvandrere kan være ganske så rotnorske: «Sommerferie i Pakistan er ikke ment for oss nordmenn / heten erfremmed og vond».  

AON RAZA NAQVI  

Aon Raza Naqvi er blant anna redaktør, journalist og programleiar.

Aon Raza Naqvi er blant anna redaktør, journalist og programleiar.

Aon Raza Naqvi (f.1989) er journalist, tekstforfattar, artist og kreatør. Aon bur i Oslo, kjem frå Larvik og har jobba som journalist for ulike norske media. Han har blant anna vore redaktør i ungdomsmagasinet UMAG og programleiar i NRK P3 sitt TV-program «BroShow». Han var også med på å starte det kreative kollektivet B.A.W.S. Aon er redaktør for boka «Third Culture Kids - å vokse opp mellom kultur» som kjem ut på Gyldendal forlag våren 2019. 

«Tekstforfatteren i meg ble født som et resultat av rapperen i meg.”

ZESHAN SHAKAR  

Zeshan Shakar (f.1982) er oppvaksen på Stovner. Han er utdanna statsvitar og har også økonomiutdanning frå BI. Zeshan har arbeidd i ulike departement og direktorat, og no på Oslo rådhus. Han debuterte hausten 2017 med romanen Tante Ulrikkes vei. Boka er seld i over 90.000 eksemplar og var ei av dei mest selde bøkene i Noreg i 2018. Zeshan fekk Tarjei Vesaas’ debutantpris for boka. I juni 2019 har «Tante Ulrikkes vei» premiere på Det Norske Teatret på Rommen Scene.  

Zeshan Shakar er oppvaksen på Stovner, og boka hans  Tante Ulrikkes vei  har seld i over 90.000 eksemplarer. Foto: Julie Pike

Zeshan Shakar er oppvaksen på Stovner, og boka hans Tante Ulrikkes vei har seld i over 90.000 eksemplarer. Foto: Julie Pike

«Kanskje høstens viktigste bok» Dagbladet  

«Zeshan Shakar plasserer seg helt sentralt på det skjønnlitterære kartet som heter aktuell norsk samtidsprosa med denne rå og varme debutromanen» VG     

«[boka] treffer som et godt plassert knyttneveslag» Aftenposten