Ungdomsteater med lokal skuespiller til Rommen i mars

Ingenting_fb.jpg

Tigerstadsteatret har høstet meget gode kritikker for sin teaterforestilling basert på Janne Tellers ungdomsroman Ingenting. Forestillingen hadde premiere 1. mars på Trikkestallen, og 23. mars gjester de Rommen Scene.

Det meningsløse i tilværelsen

Forestillingen tar opp de eksistensielle spørsmålene som kan dukke opp i ungdomstiden - Hvorfor er jeg her? Hva er meningen med livet? Identitet og verdier står i fokus når Tigerstadsteatret utforsker meningen med livet sammen med ungdommen.

Første skoledag i tiende klasse marsjerer 13 år gamle Pierre-Anthon ut av klasserommet med replikken: –Ingenting betyr noe. Det har jeg visst lenge. Så det er ikke vits å gjøre noe, det har jeg akkurat funnet ut. Pierre-Anthon bestemmer seg for å sitte i et plommetre, og øve seg på å gjøre “ingenting” fremfor å gå på skolen. Klassen bestemmer seg derimot for å motbevise Pierre Anthon, de vil vise at det er mye som har betydning, og de lager en “haug av betydning”. Dette fører til at elevene utfordrer hverandre mer og mer, noe som får fatale konsekvenser.

Skuespiller fra Stovner bokseklubb

Hina Zaidi fra Groruddalen er en av skuespillerne i stykket. Hun har drevet med teater og film i snart 8 år, og er også svært aktiv i Stovner bokseklubb. Utover å være trener og styremedlem tar hun ofte med seg ungdommene i klubben med på kulturelle og politiske arrangementer i bydelen.

Nå er det Hina selv som står på scenen, og hun forteller at ungdom er et takknemlig publikum å spille for.

Hina føler de har klart å lage en teaterforestilling som virkelig treffer ungdommen.

Hina føler de har klart å lage en teaterforestilling som virkelig treffer ungdommen.

- Deres umiddelbare reaksjoner er helt priceless når de blir så engasjerte som de blir. De roper ut "å nei, hva, hæ, hun kan ikke gjøre det, nei nei nei, ha ha ha, å Gud, awwww staaaakars, waow" osv osv. INGENTING er en historie både ungdommer og voksne blir helt sugd inn i. Forstillingen er til tider skummel, men den er også morsom, makaber, energisk og brutal. Folk skjønner godt at det er 12 års aldersgrense etter å ha sett den. 

Satser på teater for barn og unge

Tigerstadsteatrets visjon er at alle barn og unge i Oslo skal få oppleve teater. De har en visjon om å lage forestillinger som engasjerer barn og unge, og ser verden fra deres perspektiv. De vil finne ut hva barn og unge i Oslo brenner for, hva de er sinte på og hva de drømmer om. Derfor baserer Tigerstadsteatrets forestillinger seg på grundig research av målgruppe og tematikk for det aktuelle prosjektet. Alle forestillinger skal ha en referansegruppe i målgruppen.

Strålende kritikker

Det har nærmest haglet ned med gode anmeldelser etter at ungdomsforestillingen hadde premiere 1. mars. Blant de som har anmeldt og anbefalt forestillingen er Aftenposten, Klassekampen, Dagbladet og Dagsavisen, og

Dagsavisen kaller Ingenting for energisk og actionmettet teater, og mener de legger lista for ungdomsteater høyt for fremtida.

“Det gode samspillet er noe av det som gjør at materialet holder mål også som teater, mener Dagbladets anmelder om Ingenting.”

Frøydis Århus kaller forestillingen et nærstudium av gruppedynamikk hos ungdom i sin anmeldelse for scenekunst.no, og sammenligner den med klassikerne Breakfast Club og Fluenes Herre for dens evne til å grave dypt i menneskematerien.

Forestillingsinformasjon


BILLETTER: Pris kr. 50/100,- inkl. billettavgift.
SPILLEDATOER: 23. mars 2019
PASSER FOR: Ungdom fra 12 år
MEDVIRKENDE: Iver Innset, Hina Zaidi, Arthur Hakalahti, Maja Evenshaug Christiansen, Andreas Medbøe Thoresen.

INGENTING av Janne Teller
Dramatisert av Toril Solvang
En samproduksjon mellom Tigerstadsteatret og Oslo Nye Teater
Regi: Hilde Brinchmann