Prisvinnende barneteater om superhelten Brune

Teater Joker har laget en teaterforestilling om det å kjenne seg utenfor og det å ta igjen. Dette er historien om en liten gutt som takket være mye fantasi og mot klarer å ta et aktivt oppgjør med sine motstandere. Runes oppgjør skjer på samme tid som han opplever sorg og savn etter sin bestefar. Det er som om fantasien hjelper Rune til å bearbeide både sorg og virkelighetens begrensninger.

Foto: Mads Nygård

Foto: Mads Nygård

Historien om Rune er en herlig blanding av realisme og eventyr, lek og stort alvor, med temaer som sorg, mobbing, vennskap og hevn. Noe av Teater Jokers scenespråk, med bruk av seriemime, speiler det fellesskapet Rune opplever i møte med sine venner; et vennskap som hjelper dem alle i kampen for rettferdighet. Seriemime er et fysisk scenespråk hvor skuespillerne skaper alt med armer, ben, hode, hjerte og stemmer. Formen i seg selv er poetisk, og skaper assosiasjoner og bilder som er drømmeaktige. Dette er en forestilling hvor fantasi og virkelighet er flettet sammen på en naiv og raffinert måte.

Foto: Mads Nygård

Foto: Mads Nygård

Vinner av Heddaprisen

Forestillingen vant i 2017 Heddaprisen for beste barneforestilling.

Forestillingen er en dramatisering av Håkon Øvreås’ roman med samme navn, som i 2014 fikk Nordisk Råds litteraturpris i klassen for barne- og ungdomslitteratur.

«Teater Joker har lykkes med å skape tidsriktig og urovekkende scenekunst. Barnas scenekunst horisont trenger å utvides. Det er nettopp det Brune gjør.»

Idalou Larsen, Periskop

«Barneteater som tør å være alvorlig, og som stoler på at barna kan gjøre det samme. Svært vellykket oppsetning»

Lillian Bikset, Dagbld