IMG_0955.jpg

Koreografi: Anne Holck Ekenes & Pia Holden 
Komponist, Sang: Marie Munore
Musikere: Jørgen Natland Apeness, Erlend Ringseth & Sjur Miljeteig
Dansere Robert Guy & Kari Skotnes Vikjord
Kostymer: Hanne Iveland Henriksbø

Onsdag 3.februar har Panta Rei Danseteater og Marie Munroe en lukka forestilling på Rommen Scene. Forestillingen heter ON THE OUTSIDE er Marie Munroe og Panta Rei Danseteater (PRD) sitt første samarbeid. Med en felles fascinasjon for Dave Eggers sitat «You have What I Can Afford To Give» formidler de - med sine forskjellige uttrykksformer - ensomheten i å være sammen. 

Marie Munroe er navnet og lyden på en av Norges mest særegne stemmer og låtskrivere. Stemmen fra den pittoreske kystbyen Ålesund, har flere sterke utgivelser bak seg de siste årene, både gjennom interessante samarbeid og som soloartist.

Hanne Iveland Henriksbø har i flere år jobbet freelance med kostymer for film og TV. I tillegg skaper hun skulpturelle plagg som presenteres både på utstillinger og som sceneantrekk til artister. Hun har blitt nominert til Gullrutens fagpris 2 år på rad.

 

 

vidar.jpg

Vidar Johnsen er nok for mange mest kjent som vokalist i Haugesunds-gruppen VAMP, hvor han var med fra 1999 - 2007. Vidar bidro blant annet med radiohiten og livefavoritten ”Fuglane vett” på Vamp-albumet ”Månemannen”, som kom ut i 2002. Vidars medvirkning på NRKs Stjernekamp har også gjort et bredere publikum kjent med artisten

 

Etter 7 fantastiske år I VAMP, inngikk Vidar et nytt og spennende samarbeide med sin svenske venn Peter Nordberg, og allerede i mai 2007 slapp de singelen ”Den morgenen”, som ble den 10. mest spilte låten på norske radioer dette året. Debutalbumet deres, ”Ord og Ögonblick” kom ut i september 2007, og solgte i løpet av kort tid over 50.000 eksemplarer. Andrealbumet, ”Mål og Mening”, kom i oktober 2008, og trilogien ble fullbyrdet da tredjealbumet ”I ild og vatten” kom i desember 2009. Tilsammen solgte Johnsen & Nordberg over 120 000 album (over disk) på 3 år. Johnsen & Nordberg valgte i 2010 å fortsette hver for seg med egne prosjekter, noe som resulterte i Vidar Johnsens første soloalbum på norsk hittil. «Galskapens Land» høstet gode kritikker og første singlen «Inn i mitt liv» har allerede blitt en gjenganger i de norske hjem. Vidar Johnsens studioalbum er alltid solid og gjennomarbeidet håndverk men det er på scenen man virkelig skjønner hva som bor i denne mannen! 

 

Jan-Eggum.jpg

Jan Eggum kommer til Rommen Scene! Med det følger en dose humor, varme og livserfaring som bare kan oppleves på konsert med Jan Eggum. Visesangeren har preget norsk musikkliv i over 40 år med sin muntre melankoli og temaer som kjærlighetssorg, ensomhet og tungsinn. Flere av hans album har solgt til gullplate og han har vunnet en rekke priser og utmerkelser, blant annet seks Spellemannpriser, både som soloartist og sammen med Gitarkameratene. 

Selv sier Eggum at han er en artist som synger enkelt om vanskelige ting. Nå gleder vi oss til å høre om vanskelige ting fra en bauta i norsk musikkliv! Ta turen til Rommen Scene 9.februar. Det anbefales å forhåndskjøpe billetter på linken under:

 
h_gimse_hr_9_.jpg

Håvard Gimse regnes som en av Norges ledende musikere. Pianisten har hatt en stor internasjonal karriere hvor fremtrendene orkester som Royal Philharmonic Orhcestra i London, Baltimore Symphony Orchestra og Tokyo Symphony Orchestra og dirigenter som Manfred Honeck, Rafael Frübeck de Burgos og Simone Young blant andre har stått på kundelisten. 

Denne gangen er det ikke Carnegie Hall, Palais des Beaux-Arts eller St.Petersburgs Recital Hall som står for tur, derimot vår egen lille storstue Rommen Scene. Gimse skal ta en reise gjennom Beethovens liv med følgende program:

 

Beethoven: 1.sats fra Sonate nr. 1, opus 2/1 i f-moll, allegro [7']

Beethoven: Sonate nr. 8 i c-moll, Op. 13, "Pathetique" [20']

Beethoven: Sonate nr. 14 i ciss moll, Op. nr 27 nr. 2, "Måneskinn" [14']
 

- pause - 
 

Mozart: Rondo i D-dur KV 485, Allegro [7']

Haydn: 3.sats fra Sonate nr.60 i C-dur Hob. XVI: 50, Allegro Molto

Beethoven: Sonate nr.17 i d-moll. Op. 31 nr. 2, "Stormen" [23']

Beethoven: "Presto" fra Bagateller opus 126 nr. 4. [4']
 

-slutt-

 
3689.7.jpg

Vi ønsker Lars Martin Myhre velkommen tilbake etter flere glimrende konserter på Rommen Scene. Myhre var lenge svært profilert med sitt samarbeid med Odd Børretzen eller som produsent for Halvdan Sivertsen, mens han de siste årene har blitt mer og mer synlig på vegne av eget materiale.  Når han kommer 28.april er Myhre egentlig midt i en studioperiode, kanskje får vi en urfremføring av nytt materiale? Og en funfact: I 2016 er det 60 år siden Myhre brukte stemmen sin for første gang! Her snakker vi rutine!

 

12107084_838553079598818_8579635733270172325_n.jpg

Med sin debutsingel «Delta Man» opplevde Numa en velkomst som er få artister forunt. P1 la inn låten direkte på sin A-liste med påfølgende God morgen Norge på TV2 og spilling for fredsprisvinnerne på Nobelinstituttet.  Etter tre måneder med massiv radiorotasjon og god omtale, gleder Numa seg nå til å følge opp suksessen med debutalbum som kommer 15.januar. 

I november slapp Numa oppfølgersingelen «Hourglass», med premiere på Nitimen. Låten kommer både i sin originale versjon og en remiks gjort av Trond Bersu i Highasakite. «Hourglass» kan beskrives som en mørk, mystisk og vakker låt. Like fullt er den både sjelfull og varm, en høstlåt som det er lett å bli glad i. Singelen er tittelsporet fra Numas kommende debutbalbum, som er ventet tidlig i 2016.

Numa Edema er vokst opp i Oslo, med røtter i både Norge og Nigeria. Som barn av en forfatter og en musiker er det ikke rart at skrivekunst og musikk tidlig fanget hans oppmerksomhet. Han er en mann med en mangefasettert personlighet, noe som gir seg uttrykk både i musikken og i hans vesen.

På det kommende albumet vil tekstene være sentrale, sammen med et solid og særegent musikalsk uttrykk, i en nisje få norske artister har vært i nærheten av så langt. Numa har mye på hjertet, og en intens trang til å uttrykke dette gjennom musikken. Han har en fantastisk stemme, og det blir spennende å følge denne artisten på veien videre.

 

 

3.-Photo-Mohamad-Farrag-1440x975.jpg

Konsept, idé, koreografi og dans: Annika Ostwald, Ida Uvaas
Komponist og lyddesign: Jens L. Thomsen
Scenograf og skulptør: Carl Nilssen-Love
Elektronikkutvikling: Hans Wilmers, NOTAM
Tekniker: Cato Langnes, NOTAM
Karakterutvikler: Nancy Mannes
Kostymedesigner: Elena Becker i samarbeid med Maria Melinder
Lyskonsulent: Martin Myrvold
Foto: Anja Elmine Basma

'Korp, korp’ er en interaktiv installasjonsforestilling for barn 6mnd-3år

Omslynget i en verden av lyd, tekstur og bevegelse. Et abstrakt landskap, en natur. En dør åpner seg til en uoppdaget verden, og sammen oppdager barna og fuglene et ukjent landskap. De er to underlige skikkelser, helt like, som tvillinger. De er kanskje mennesker, kanskje fugler eller kanskje begge deler? Det er gjennom deres søkende øyne vi får se denne verdenen utfolde seg, der de flyr gjennom fire årstider.

Her er ingen seter, og publikum er fri til å gå rundt i rommet, sette seg ned hvor som helst, ta på ting, og å gjøre sine egne oppdagelser. 

Dansekunstnerne Annika Ostwald og Ida Uvaas inviterer de aller minste barna til å aktivt utforske et taktilt, abstrakt univers skapt av scenograf og skulptør Carl Nilssen-Love, med et levende lyd-design av komponisten Jens L.Thomsen. 

Varighet: 30 min. med noe tid for videre utforsking i rommet etterpå.
Alder: 6 mnd. – 3 år.

Obs: Svært begrenset med plasser, maks 20 barn under 3 år per forestilling og maks 30 voksne.

En billett gjelder for ett barn og en voksen.

.

 
Dansens dager.jpg

Vi arrangerer åpen scene under Dansens dager, det blir en variert festforestilling med alt fra hiphop til indisk klassisk dans. Billetter kjøpes gjennom linken under eller i døren. CC: 50,-

 


NWF presenterer Vendetta på Rommen Scene lørdag 20.februar kl 19.
Innslipp i salen kl 18:30
Aldersegrense 10 år. Barn under 14 år må komme i følge med voksen.
Alle arrangement på Rommen Scene er alkoholfrie.

Vendetta!

Når det ikke lenger er en krangel og når feiden har gått for langt, da er det tid for Vendetta! Norges tøffeste kvinner og menn gjør opp for seg i en serie episke kamper som kan endre landskapet i NWF fullstendig. Ikke gå glipp av NWFs retur til fantastiske Rommen Scene!

NWF live wrestlingshow

Wrestling er tidenes mest populære underholdning på TV, men ingenting kan måle seg med atletisk action noen få meter fra ringen mens du klamrer deg til stolkanten. Hvert eneste NWF wrestlingshow er en unik opplevelse som ikke kan oppleves andre steder. Slag, kast og fall utført med presis akrobatikk og innlevelse som lar deg glemme hverdagen til fordel for ren adrenalinfylt action. Enten månedens høydepunkt med hele familien eller som vorspiel sammen med gjengen. Et wrestlingshow er en perfekt opptur som tar for seg hele spekteret av følelser. Spenningen før hver kamp, sinnet når noen forsøker å jukse, engasjementet når kampen er som hetest, og gleden når din favoritt vinner. Opplevelsen av spektakulær og adrenalinfylt action rett foran nesetippen din er rett og slett fantastisk!

 


calom.jpg

Det har snart blitt tradisjon at Caledonia Jazzband avslutter vårprogrammet på Rommen Scene.  Og da er det et av landets spenstigste band i New Orleans-tradisjonen som markerer at sommeren har begynt. Siden 1982 har bandet kombinert nyskapning med dyp kjenskap til tradisjonen i et engasjerende musikkuttrykk. Orkesterets varemerke har vært rotekte New Orleans jazz, koblet med en kreativ evne til fornyelse av denne tradisjonen. Blant annet har orkesteret fanget opp impulser fra nyere New Orleans-musikk, og har dessuten et repertoar med et stort innslag av selvkomponerte melodier.

Caledonia Jazzband hører med i toppsjiktet blant europeiske New Orleans band, og har spilt på en rekke festivaler i inn- og utland, deriblant flere ganger på New Orleans Jazz & Heritage Festival. Orkesteret har også turnert i Sverige, Singapore og Slovakia, foruten en omfattende konsertvirksomhet i Norge. Caledonia Jazzband samarbeider med internasjonale solister, deriblant trompetistene Wendell Brunious fra New Orleans og australieren Geoff Bull. Samarbeidet har resultert i plateinnspillinger, og orkesteret har høstet mye anerkjennelse for sine fire plateutgivelser.

Nåværende besetning
Carl Petter Opsahl, klarinetter
Eystein Husebye, trombone
Håkon Gjesvik, piano
Eyvind Ellingsen, gitar og sang
Ellen Brekken, bass
Bjørn Olufsen, trommer

 

 


11262018_424920277719129_2489993459086162621_o.jpg

I samarbeid med konsertforeningen Concordia presenterer vi en tungvekter innen rumensk folkemusikk, Sofia Vicoveanca. Sangerinnen, forfatteren og skuespilleren har levert konserter i over 50 år. Konserten er et unikt innblikk i rumensk kultur med sine ballader, vuggesanger og heftige gledessanger, ofte fylt av varm humor fra den rumenske landsbygda.

 


Opera Askeladden.jpg

7.april har vi vår halvårlige operaforestilling. Den blir fremført to ganger, kl 1030 og 1145. I utgangspunktet er det skolebarn som er invitert, men om du ønsker en plass kan du reservere en gratisplass via Bjørn Holm på telefonnummer 971 49 862. 

 


10013344_820927371288551_8192264087844364575_n.jpg

Talentfull ungdom fra Stovner gir oss innblikk i store deler av musikkhistorien når de gjester Rommen Scene 13.februar.


 

Lørdag 30.januar kl 1700 går veldedighetsforestillingen Hauken-I-Redet av stabelen på Rommen Scene. For 16.gang stiller dansere og frivillige opp gratis i god gammel dugnadsånd for å gi publikum et fyrverkeri av et danseshow. Det blir god stemning for både store og små. I år bidrar 41 dansere med ulike danseinnslag, det blir som en dansereise jorden rundt. Vi får se ulike folkedanser fra Egypt, India og mye mer. 

Det er mulig for publikum å donere penger til jenters utdanning i Home Lime i Kenya. Alle donasjoner går uavkortet til utdanning og skolemateriell. 

 

Om Arrangørene:

The Rebel Force er en dansegruppe fra Stovner som består av jenter på 12 år og noen voksne. Jenny Lovise Staurset er instruktør, og av henne lærer de ulike folkedanser fra rundt omkring i verden. Tribal Troppers består av Jenny Lovise Staurset og Jorunn Sjølli. De kurser og fremfører multikulturell dans med røtter i magedans, flamenco og flere andre stilarter.


Dansens dager.jpg

29.april er det Danses dager på Rommen Scene. Velkommen til festforestilling kl 19!

 

"Fra Stovner til Broadway" er Stovner skolekors egen hyllest til noen av verdens flotteste musikaler.
Her får publikum høre utdrag fra blant annet Løvenes konge, Annie, Spelemann på taket og Singin' in the rain - alt sunget av et energisk og dyktig skolekor i toppform, akkompagnert av et drivende dyktig band.
Velkommen til en spennende og morsom forestilling med Stovner skolekor!

Høybråten skolekor kommer til Rommen scene tirsdag 7.juni med forestillingen Alle ønsker at de var en katt!

 
12819222_10153851795840801_267292768752264622_o.jpg
 

9.februar: The Real Mojo: Pink floyd

Bandet The Real Mojo fremfører HELE «The Dark Side Of The Moon».

Med musikalsk dyktighet, stor innlevelse og sans for detaljer legger de sin sjel i å gjenskape magien fra albumet. Bandet benytter seg av et flott lysshow, og bruker film og andre effekter, under sin helaftens Pink Floyd-konsert. 
«The Dark Side Of The Moon» - Bare tittelen får mange til å stoppe litt opp. Dette albumet, som ble utgitt mars 1973, er et av verdens mest betydningsfulle, og samtidig mest solgte album igjennom tidene. Til nå har det solgt ca 50 millioner eksemplarer på verdensbasis. Man har nå sjansen til å høre albumet fremført live, i sin helhet, av bandet The Real Mojo.

The Real Mojo er tuftet på det legendariske bandet Mojo Blues.